02.05.2022

RVO markerte verdens arbeidsmiljødag i Bergen

RVO-er på stand på verdens arbeidsmiljødag 2022

Den 28. april hvert år markeres verdens arbeidsmiljødag, med arrangementer rundt om i hele verden. I år markerte RVO dagen med et arrangement i Bergen. 

 

Alle de regionale verneombudene i hotell, restaurant og renhold sto på stand på Torgallmenningen for å gratulere bergenserne med Verdens arbeidsmiljødag og gi råd og veiledning om arbeidsmiljø og verneombudsrollen. RVO oppsøkte også de nærliggende serveringsstedene og hotellene.

Både hoteller, restauranter og renholdsbedrifter har hatt tøffe tak med de siste årenes pandemisituasjon, om enn på ulike måter. Hoteller og restauranter har kjempet for å overleve, mens renholdsbransjen har stått midt i kjernen av pandemien og hatt økt risiko for smitte. Begge situasjoner har vært krevende og har for mange også påvirket arbeidsmiljøet i bedriften.

Gjennom pandemien har regionale verneombud gjennom sin aktivitet i bransjen erfart at vernetjenesten har vært under press. Permitteringer rammet også verneombudene, og for de ansatte som var igjen på jobb ble det stort arbeidspress og et trygt arbeidsmiljø ble nærmest likestilt med godt smittevern. Nå er det for mange virksomheter tid for å restarte det systematiske arbeidsmiljøarbeidet, slik at alle ansatte har det trygt på jobb og at ingen blir syke eller skadet. Derfor passet temaet for Verdens arbeidsmiljødag 2022 ekstra godt for RVO i år: «Act together to build a positive safety and health culture.»

Regionalt verneombud Elise Slåtten forteller at de ble møtt av så mange hyggelige mennesker som tok seg tid til å stoppe og slå av en prat. Flere visste allerede om RVO fordi de hadde hatt besøk eller vært på et seminar hvor RVO holdt innlegg. - Dessuten var det kjempekjekt å markere dagen sammen som seksjon, for vi er jo vanligvis spredt over hele landet, men nå ble vi virkelig synlige i bybildet. Ekstra stas var det jo også at vi var akkurat her i Bergen hvor jeg og Tone har kontorsted, sier Elise, som har kontor på Gulatingsplass.

Leder for RVO-ordningene, Gro Synnøve Rygh Færevåg, er svært fornøyd med gjennomføringen av dagen. – Det bidrar jo også positivt til vårt eget arbeidsmiljø når hele seksjonen engasjerer seg i en felles aktivitet som i dag, uavhengig av om de jobber som RVO-er eller administrativt. Det har vært en flott dag!  

Som en del av markeringen publiserte seksjonen både filmer og bilder på RVOs Facebookside,

Dropsesker spesialdesignet for dagen.