10.11.2020

Møte med verneombud

RVO i samtale med verneombud på arbeidsplassen

Gjennom bedriftens eget verneombud har RVO mulighet til å bli bedre kjent med bedriftens vernetjeneste. I oktober tok Steve en prat med Nebahat Sari Karaca som er verneombud hos Toma Facility Norge AS.

Hvert år er RVO i kontakt med og besøker over 1600 bedrifter i overnattings-, serverings- og renholdsbransjen. I tillegg til å snakke med daglig ledere i bedriftene, ønsker RVO å komme i kontakt med bedriftens verneombud. Gjennom bedriftens eget verneombud har RVO mulighet til å bli bedre kjent med verneombud og bedriftens vernetjenester.

Møte med verneombud i Toma Facility Norge

Steve Mutch, RVO renhold i Viken fylke (Østfold, Akershus, Buskerud), kontaktet Nebahat Sari Karaca som er verneombud hos Toma Facility Norge AS. Hun har ansvar for vernetjenesten i region Øst som har totalt 6 verneombud. Nebahat forklarte at bedriften har tatt i bruk ulike verktøy for å kartlegge arbeidsmiljø og jobber aktivt med å legge til rette for et godt arbeidsmiljø for ansatte. I møtet gjennomgikk de skjemaene for risikovurdering og vernerunde. Steve med mange års erfaring fra renholdsbransjen og som RVO, kom med gode råd og tips til bruk av forskjellige kartleggingsverktøy.

Kartlegging og risikovurdering

En kartlegging og risikovurdering av farer og problemer på arbeidsplassen, trenger ikke å være komplisert.

Informasjon om risikovurdering - Arbeidstilsynet.

Arbeidstilsynet har også utarbeidet Risikohjelpen som er et gratis verktøy som små/mellomstor bedrifter kan bruke for å redusere risiko for sykdom og skade på arbeidsplassen.

RVO samler verneombud i renhold

Flere ganger i året gjennomfører RVO i renhold regionale samlinger for verneombud i renhold. Formål med samlingene er å skape en møteplass der verneombud fra forskjellige renholdsbedrifter, kan diskutere utfordringer i bransjen, ta opp diverse HMS-tema samt dele erfaringer som verneombud. -På sikt ønsker vi å bygge opp et kontaktnett der verneombudene kan ta kontakt med hverandre om det er noen de lurer på innen f.eks. renholdsfaget, vernetjeneste og HMS, forteller Steve.

Alle daglig ledere, verneombud og ansatte i bedrifter som driver med renhold, overnatting og servering, kan kontakte RVO dersom de ønsker råd og veiledning i arbeidet med HMS og vernetjenesten.

Kontakt RVO.