20.12.2022

Julehilsen fra RVO

Flere julekort som henger på en snor

Vi nærmer oss slutten av et aktivt år for RVO-ene og vi benytter anledningen til å ønske alle virksomhetene og de som jobber i overnattings-, serverings- og renholdsbransjen en god jul og godt nytt år

2022 har vært et år som har vært mindre preget av koronaviruset. RVO har endelig fått gjort alt det vi skal og liker aller best. Uten forbehold har vi besøkt virksomheter, og snakket ansikt til ansikt med mennesker uten skjerm eller masker i veien. Vi har også holdt kurs og veiledning og deltatt med innlegg på bedriftsinterne kurs. Vi har hatt stands på messer, feiret Renholdernes dag og Kokkens dag sammen med ansatte og bedrifter. Gjennom besøk, veiledning, verneombudforum, brosjyrer, flyers og Facebook, har vi spredt informasjon som vi mener er relevant og viktig for ledere, verneombud og ansatte i overnattings, serverings- og renholdsbransjen.

Under pandemien lærte vi nye måter å veilede virksomhetene, bl.a. gjennomførte vi mange veiledninger og verneombudsforum digitalt på Teams, det har vi fortsatt med og vil også gjøre mer av i 2023.

Det er fortsatt utfordrende tider for virksomheter som allerede var i knestående etter pandemien, økte priser og unormale høye strømregningene gjør at mange virksomheter sliter økonomisk. Vi ser at restauranter må begrense åpningstiden på grunn av dette, andre virksomheter klarer rett og slett ikke får tak i nok folk. Vi ser dere og heier på dere! RVO skal fortsette å fremsnakke bransjene og yrkene som finnes der.

Hver dag jobber vi for at ledere, verneombud og ansatte har HMS-kunnskapen og verktøyene dere trenger for å skape gode og trygge arbeidsplasser. Det er gunstig både for rekrutteringen, økonomien, omdømme og stoltheten ansatte har til sin arbeidsplass. Ønsker du bistand og hjelp til å få på plass vernetjeneste eller et godt HMS-system - er det bare å ta kontakt med RVO

Med dette ønsker vi dere alle en riktig god jul, og et godt nytt år! Vi sees i 2023.