meny
RVO logo

Informasjon om prosjekter finansiert av fondet

Fondsstyret kan bevilge midler til utredninger, analyser og prosjekter. Tilskudd kan gis dersom tiltaket gjelder bygge- og anleggsvirksomhet, ligger innenfor forskriftens formålsparagraf, og er av en slik art at de regionale verneombudene kan gjøre seg nytte av tiltaket i sitt arbeid.

Fondet kan gi tilskudd til bransjerelaterte utredninger, analyser og prosjekter innen arbeidsmiljøområdet i tråd med § 3-6 forskrift om administrative ordninger. Fondsstyret behandler og avgjør søknad om prosjekttilskudd. Prosjektene skal være av en slik art at de regionale verneombudene kan gjøre seg nytte av tiltaket i sitt arbeid. Utbetaling av tilskudd til slike tiltak skjer i tråd med inngåtte prosjektavtaler.

Fondsstyret besluttet at det i utgangspunktet ikke finansiere nye, eksterne prosjekter i 2023, men har bevilget midler til følgende:

  • Samarbeid for sikkerhet i bygg og anlegg (SfS BA): Grunnleggende sikkerhetskurs – Farlige mønstre. Bevilget beløp: 2 500 000 kr.
  • Samarbeid for sikkerhet i bygg og anlegg (SfS BA): Prefabveileder og Løfteveileder. Bevilget beløp: 562 500 kr.
  • Sintef: Gjengangere i bygge- og anleggsbransjen: Bevilget beløp: 1 250 000 kr.

Mer informasjon om prosjektene finnes på RVO BAs websider. Her finnes også informasjon om avsluttede fondsfinansierte prosjekter.