meny
«Vi var der like før …» – Historier fra virkeligheten

«Vi var der like før …»
– Historier fra virkeligheten

Harry Tertnes Eide har vært regionalt verneombud i bygge­bransjen i over 26 år. Han forteller om et arbeidsplassbesøk han var på i 2023:

Ved et av mine besøk satt det tre karer på kanten av et flatt tak på en påbygd enebolig. Takarbeidet var ikke forskriftmessig sikret med stillaser og rekkverk. Mens jeg var opptatt med å ta bilder og få kontakt med de ansatte kom byggmesteren kjørende med bil og henger med utstyr. Han oppdaget at jeg var på plassen og snudde raskt i innkjøringen til veien inn til huset og stakk. Hvorfor vet verken jeg eller gutta på plassen – de ble like overasket som jeg.

Han oppdaget at jeg var på plassen og snudde raskt i innkjøringen til veien inn til huset og stakk.

Ved en senere anledning snakket jeg med byggmesteren og fikk skryt for at RVO er ute på arbeidsplassbesøk, og gir veiledning og informasjon om viktig HMS-arbeid. Han var spesielt glad for at vi «kommer like før» det som potensielt kunne ha blitt en arbeidsulykke og for at vi sørger for sikker arbeidsplass. Det skjerper virksomhetene til å gjøre en bedre jobb.

Jeg stanset arbeidsoperasjonene på takarbeidet og stillasene på dette besøket. Nye stillasdeler ble kjøpt inn og stillaser og takarbeidet ble forskriftmessig godt sikret. Igjen var RVO på plass like før!